Penthouse cu vedere la lac, Floreasca

Autor(i):
Oana Postelnicu, George Postelnicu
Colaboratori:
Fotograf: Cosmin Dragomir
Localizare:
România, București
Indicatori:
Sd: 500 m2

Comentariul autorului:

Amenajarea acestui penthouse cu o suprafata de 500 mp, structurat pe doua niveluri plus o terasa de aproximativ 400 mp, pune in evidenta o serie de spatii generoase, moderne, cu detalii atent gândite. Propotiile spatiilor si finisajele sunt îmbogatite de lumina naturala ce pune in valoare locuinta pe tot parcursul zilei, oferind o perspectiva privilegiata peste oglinda de apa a lacului Floreasca.
Spatiul a fost preluat intr-o forma bruta, profitand de dimensiunile generoase in plan si de inaltimea ce atinge aproape 5 metri in zona centrala pentru a reconfigura spatiile si a reproiecta instalatiile. Au fost introduse largi suprafete vitrate, obtinându-se axe de vizibilitate care strabat câte doua sau trei functiuni diferite. Parcurgerea spatiului ofera succesiuni de planuri diferite in care se suprapun elemente naturale si construite.
Cadrul general este alb, neutru, cu rezolvari minimaliste care pun în valoare volumetria spatiului, iar detaliile de racordare a planurilor, combinarea peretilor din beton aparent cu placari din lemn de nuc si panourile mari de sticla sustin zonele de activitati ale casei.

zoom in zoom out fit height fit width close panel