Centru Wellness în București

Autor(i):
Adrian Spirescu
Colaboratori:
Concept funcţional : Wund Unternehmensgruppe
Arhitectura : arh.Adrian Spirescu , arh.Marina Raicopol, arh.Lucia Mat, arh.Ruxandra Iordan, arh.Cosmin Popa
Structura: ing.Dorin Lazăr, ing.Helmut Kober, ing. Alexandru Boangher
Localizare:
România, jud. Ilfov, Balotești
Indicatori:
Sd: 22.452,50 m2

Comentariul autorului:

Siluetele pavilionelor percepute din șoseaua naţională DN1, în dreptul km 20, la o distanţă de cca 1 km de șosea, înglobează spaţii pentru odihnă, relaxare și sport. Volumele se extind pe o suprafaţă desfășurată de 22.500 mp, într-un ansamblu armonios. Intenţia noastră a fost conectarea interesul locuitorilor din zona de nord a Bucureștiului, Snagov și din orașul Ploiești precum și implicarea lor în a explora o lume fantastică, în care corpul și spiritul par a fi parte integrantă dintr-un singur tot. Elementul apă, vegetaţia, lumina sunt instrumente ale compoziţiei. Apa, sub diversele ei forme (în bazine interioare și exterioare, bazine cu val, băi de tip hammam etc), te invită să experimentezi dimensiunile senzoriale.
Lumina este un aliat. Proiectul Therme este definit de prezenţa apei și a naturii puse în valoare de lumină: naturală și artificială, ea pătrunde dirijat prin plafonul mobil de sticlă sau inundă lin interiorul prin pereţii vitraţi. Lumina evidenţiazătoate detaliile de arhitectură.
Structura corpurilor are gabarite atent studiate. Înălţimea și supleţea structurilor se identifică cu tulpinile copacilor/palmieri.

zoom in zoom out fit height fit width close panel