ro | en
Foto

Françoise Pamfil / Curator secțiunea Arhitectura dotărilor comunitare și de producție

Françoise PAMFIL este arhitect cu drept de semnatură și critic de arhitectură. Din 2009 este Doctor în Arhitectură al Universității de Arhitectură și Urbanism ION MINCU din București cu teza Memorie-Experimentare-Obiect-Spațiu precedată de un studiu doctoral în Olanda, la TU - Eindhoven. Între 1993 - 1996 a absolvit cursuri de Master of Science în Arhitectură în SUA și Franța. Colaborator la organizarea numeroaselor concursuri, conferințe și expoziții despre starea arhitecturii. Este membru al Uniunii Arhitecților din Romania -1994 și al Ordinului Arhitecților din Romania - 2002.

Invitată la dezbateri, conferințe și emisiuni radio/televizate despre arhitectură și cultură urbană. Practică arhitectura din 1993 și tot de atunci predă cursul de proiectare arhitecturală la UAUIMB unde este conferențiar, fiind profesor invitat la universități din SUA, Olanda, Marea Britanie, Franța și Egipt. Participă cu lucrări la conferințe naționale și internaționale de arhitectură, artă și urbanism.

Publică articole în revistele Octogon, Arhitext, Arhitectura și Igloo fiind redactor șef 5 ani la Arhitectura și in prezent la igloo. Este autor și co-autor al unor lucrări influențiale în arhitectură. Distinsă cu numeroase premii precum Medalia Memorabilis – UAR , Bene Merenti UAUIM în Romania și Edward Earl Prize și Fulbright Grant - SUA, Nuffic-Huygens - Olanda, Conceil Haute Normandie – Franța.

Este preocupată de relația artă-percepție-oraș.