ro | en
Foto

Carmen Popescu / Membru juriu secțiunea Publicații de arhitectură

Istoric de artă și de arhitectură, Carmen POPESCU urmărește cu predilecție trei direcții in cercetările sale: raportul care se stabilește intre ideologie si politica, pe de o parte, si arhitectura, pe de o alta parte/ evoluția discursului istoriografic al istoriei arhitecturii/ legăturile, implicite si explicite, țesute intre artă și arhitectură.

Carmen Popescu a explorat aceste trei tematici in numeroase publicații (cărți, capitole in volume colective, articole) si in intervenții la colocvii, simpozioane, ateliere, etc. În același timp, a organizat ea însăși o serie de astfel de manifestații, multe dintre ele fiind dedicate Europei de Est si Balcanilor.

Carmen Popescu a predat in Romania (Universitatea Națională de Artă, București) si in Franța (Paris I-Sorbonne, Université François Rabelais, Tours) si a ținut conferințe in diverse instituții culturale si de învățământ superior (Belgia, Marea Britanie, Slovenia, Statele Unite, Turcia). Actualmente este profesor HDR la Ecole Nationale Supérieure de Bretagne, la Rennes.