Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Coresi Portal

Autori:
Michael Buck, Tudor Pănescu
Beneficiar:
sc Flavus srl
Localizare:
România, jud. Braşov, Braşov, Turnului vezi harta
Indicatori:
Sd: 27000 m2
Reamenajarea spaţiilor publice din faţa clădirii-portal a fostei uzine Tractorul din Braşov este parte a operaţiunii de conversie a platformei industriale. Deschiderea pentru public a portalului, sub forma unei zone pietonale, este primul segment al axei pietonale care parcurge fosta uzină, iar amenajarea este gîndită în perspectiva viitoarelor utilizări ale halelor.
În centrul abordării se află atenţia pentru elementele de patrimoniu industrial datînd din perioada interbelică. Proiectul urmăreşte accentuarea ideilor care au stat la baza ansamblului din anii 1930, prin îndepărtarea punctuală a unor elemente apărute ulterior şi prin măsuri de amenajare cu caracter reţinut. Bulevardul pietonal Nord-Sud (bazat pe structura istorică a incintei industriale) face legătura între esplanada de acces şi noul parc comercial din nordul arealului.
Două mari suprafeţe înierbate servesc recreerii pentru utilizatorii birourilor amenajate în clădirile din jur. O suită de spaţii publice – un şir de mesteceni, o terasă gastronomică, o alee laterală şi o mică piaţetă de protocol – articulează principalele zone ale amenajării şi lărgesc oferta de activităţi.

Panou pentru expoziţie

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea originală (se va deschide într-o fereastră nouă).