Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Evaluarea performanţei structurale a măsurilor de consolidare pe clădiri caracteristice interbelice în Bucureşti

Autor:
Maria Boştenaru Dan
Studiul este dedicat conservarii patrimoniului Miscarii Moderne, in particular prin imbunatatirea performantei structurale la solicitari seismice, care sunt comune in unele zone unde pot fi gasite lucrari semnificative ale acestui stil, incluzand Bucuresti, Romania. Accentul cade pe dezvoltarea si validarea unei metodologii conforma careia vulnerabilitatea cladirilor interbelice, un alt nume dat cladirilor martor ale Miscarii Moderne din capitala romana.
Partea inovativa a acestui studiu este abordarea bazata pe tensiune-intindere aplicata la modele de cladiri de aceasta dimensiune. O astfel de analiza permite nu numai descrierea modului de cedare si determinarea stadiilor limita atinse in mod eventual de cladire, dar si determinarea specifica a numarului, si, daca este necesar, a pozitiilor membrilor structurali care sufera diferite moduri de avarie.
Sunt aplicate diferite metode de consolidare si in final validitatea modelelor este verificata prin comparatie cu planuri de apartament posibile.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)