Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Amenajare locuinţă unifamilială | Otopeni

Autor:
Silviu Mihăilescu
Localizare:
România vezi harta
Provocarea acestui proiect a constat, mai ales la in schimbarea perceptiei asupra spatiului interior. Acesta, desi generos, avea de suferit din cauza compartimentarilor.
In consecinta, toate compartimentarile de la nivelul parterului, ce reprezentau bariere puternice vizuale si fizice au fost date jos. Noua logica a compartimentarii este mult mai aerisita, fara a induce sentimentul de claustrare. Spatiul nou creat este caracterizat in principal de fluiditate si permeabilitate vizuala. Singurele inchideri prezente sunt intre spatiul comun al dining-ului si living-ului, catre bucatarie si catre holul intrarii. Acestea sunt necesare functional pentru a putea inchide zona de zi de restul casei din punct de vedere fonic, vizual spatiile continuand sa comunice datorita panourilor de sticla.
Datorita finisajelor folosite, living-ul pare mult mai spatios. Pardoseala continua pe toata suprafata parterului, cat si finisajele folosite in bucatarie si pe holul din zona accesului -sticla alba, respectiv piatra naturala- le permit acestora sa participe din punct de vedere al perceptiei la spatiul de zi.
La nivelul etajului doi, acesta este tratat exclusiv ca zona matrimoniala. Spatiul adiacent scarii devine o zona de lounge intima, in legatura directa cu dormitorul. Acest living secundar este delimitat vizual de zona dedicata circulatiei prin schimbari de finisaj -atat la nivelul pardoselii cat si la nivelul peretilor si tavanului-.
Zona baii matrimoniale este rezultata din doua spatii extrem de mici -un dressing si o baie-, care deveneau lipsite de practica si greu de utilizat. In consecinta s-a recurs la mutarea dressing-ului, pentru a face loc unei bai spatioase. Se creeaza suficient loc pentru o cada de baie generoasa, aflata in relatie cu chiuveta de mari dimensiuni, pentru ca vasul de veceu si cabina de dus sa beneficieze de spatii separate, delimitate prin usi din sticla.
In cadrul amenajarii, tot mobilierul, cat si tamplariile interioare si obiectele sanitare au fost proiectate si executate pe comanda, pentru a raspunde necesitatii de a crea un spatiu fluid, cu realatii vizuale controlate intre diferitele spatii. Piesele de mobilier sunt proiectate dupa reguli precise, creand un ritm controlat si reusind sa unifice compozitional spatiile, atmosfera fiind intregita prin elemente de design punctuale, precum mobilierul zonei de dining, piatra tri dimensionala de pe peretele televizorului, tratarea diferita a tavanului de pe zona living-ului, -realizata din sticla alba cu rosturi din profile negre- si accesoriile introduse ulterior.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)