Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Decor şi costume pentru „Auto” de Ernesto Caballero

Autor:
Irina Moscu
Localizare:
România
Concept scenografic – Auto după Ernesto Caballero

Ideea acestui decor a fost cea a unui spectacol „călător”, un decor uşor transportabil, modular, care să se demonteze rapid şi să încapă într-o valiză.
Acţiunea are loc în interiorul unei maşini, spaţiul de joc fiind sugerat simbolic prin patru scaune. Aceste scaune “personaj” s-au născut în urma dorinţei de a transforma un scaun oarecare, un scaun găsit cu o identitate neutră într-un scaun cu poveste.
Astfel, pe o structură uşoară din aluminiu şi corniere de metal sunt prinse discuri din răşina în care au fost turnate, în funcţie de povestea personajului imaginat, obiecte care i-ar putea apaţine acestuia. Astfel, aceste discuri devin ca o oglindă a fiecărui personaj, acestea dând în vileag anumite trăsături de caracter, conturându-le universul interior. Lumina acestor discuri pun în valoare cel de-al doilea personaj , cel uman, decupându-l fie într-o lumină de contre jour fie într-o lumină plonjată, ca de spectacol. La final aceste discuri care se aşeaza în spatele actorilor vin să sugereze ca o aureolă imaginea unor îngeri decăzuţi care încearcă să se salveze.
Intreaga structură se poate monta pe orice fel de scaun cu spătar. De asemenea piesele sunt uşor de ansamblat, astfel personajul/spectacolul poate pleca la plimbare şi anima alte locuri într-un timp foarte scurt.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)