Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

A51 - 51 birouri de arhitectură

Autori:
Alex Axinte, Cristi Borcan
Beneficiar:
BICAU si Antonescu PR&Consulting
Localizare:
România, Bucureşti, Sala Dalles
Indicatori:
Sd: 575 m2
Lansarea catalogului A51 - 51 Birouri de Arhitectura a constat intr-un eveniment public compus din expozitia de fotografie semnata Cosmin Bumbut, o expozitie de mobilier de la Class Living, prezentari, discutii, bufet. Tema scenografiei a trebuit sa raspunda la doua intrebari: Cum sa umpli Sala Dalles cu buget minim pentru un eveniment care dureaza doar 3 ore? si mai ales, Cum se expun arhitectii romani?
Conditionarile pragmatice ne-au condus catre utilizarea europaletilor ca unitate de baza pentru intreaga amenajare: putind fi inchiriati si returnati fara productie suplimentara, montare-demontare rapida, prinderi simple, manevrare usoara, buget minim. Am utilizat insa capitalul de imagine al europaletilor pentru a sustine temele proiectului A51, prin care se chestioneaza starea arhitecturii romanesti contemporane si imaginea arhitectilor, impreuna cu angajarea lor pe agenda publica, promovind mai degraba o comunitate profesionala, si nu un top.
Am inchiriat de la marginea orasului europaleti uzati, folositi pentru transportul de marfa, marcati cu acronimul EUR sau al citorva companii de cale ferata, cu care am construit instalatii distincte pentru fiecare cerinta functionala, alternind modalitatile de asamblare si imbinare: Roata Mare, Zidul cu Mobile, Bancile de Vorba, Bufetul Lung, Garderoba si Barul.

Panou pentru expoziție

Click pe panou pentru a-l vedea la mărimea orginală (se va deschide într-o fereastră nouă)