Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Reabilitare şi extindere Hotel Olt – Băile Tuşnad, jud. Harghita

Autori:
Nicolae Ţaric, Marton Albert, Laszlo Grancsa, Lorand Bartha
Colaboratori:
Structura: Loriandes Construct
Instalaţii: Proing Consult
Instalaţii electrice: Proconselectric
Beneficiar:
Tusnad SA.
Localizare:
România, jud. Harghita, Tuşnad vezi harta
Indicatori:
Sd: 8300 m2
Amplasat într-o poziţie privilegiată a staţiunii balneare Băile Tuşnad, Hotel OLT a fost construit la începutul anilor 1970, în stilul hotelurilor montane a perioadei. De atunci, clădirea a suferit mici modificări nesemnificative. În 2008 clădirea era în stadiul iniţial, în decursul anilor ne făcându-se renovări aproape deloc. Parte a unei strategii de ansamblu a reabilitării dotărilor turistice din staţiune, beneficiarul a luat decizia de a moderniza, ridica gradul de confort şi extinde hotelul pentru a satisface cerinţele actuale din turismul balnear. Proiectul constă în adaptarea structurii iniţiale la cerinţele funcţionale de azi şi în reabilitarea tehnică şi estetică a clădirii iniţiale. Spaţiile interioare au fost regândite pentru o cazare de secol XXI cu toate necesităţile contemporane. De asemenea imaginea acestor spaţii a fost regândită, dând o identitate vizuală lipsită până la acele moment.

Pe parcursul proiectării, un aspect important a fost menţinerea pe cât posibil a volumetriei originale, integrarea extinderii în ansamblul existent şi în acelaşi timp folosirea unor materiale/finisaje care să creeze o relaţie de completare a contextului natural.

Clădirea adăposteşte 100 de camere de cazare, un restaurant de 110 locuri, o zonă de wellness cu bazin de agrement si două săli de conferinţe.