Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Imobil birouri Golden Blitz Center

Autor:
Radu Teacă
Colaboratori:
Arh. Peter Marx, Arh Raluca Velescu, Arh Liviu Fabian

Structura: POP & Asociaţii
Instalatii: Ing. Adrian Micu – Future House Design
Beneficiar:
Golden Blitz SA
Localizare:
România, Bucureşti, str. Răzoare nr. 32
Indicatori:
RH: 2S+P+3E+4E retras / Sd: 4163 m2 / Su: 3590 m2 / POT: 24.5% / CUT: 1.0
Imobilul este situat într-o intersecţie importantă şi aglomerată a Bucureştiului care face legătura între centrul oraşului şi două cartiere mari bucureştene Drumul Taberei şi Militari.
Funcţiunea principală este cea de birouri, având la parter o mică cafenea şi un showroom. Subsolurile sunt destinate în principal locurilor de parcare la care accesul se face printr-un lift special pentru autorurisme.
Datorită acestui ultim aspect, la care se adaugă şi dorinţa de a avea o flexibiltate mărită pentru compartimentarea birourilor, am optat pentru o deschidere de cca 7,30 metri între stâlpii de metal astfel că într- o travee să intre 3 maşini.
Având în vedere poziţia în sit şi spaţiul generos, verde din faţa construcţiei, ce o face foarte vizibilă, am ales că soluţie plastică realizarea unei cortine care să aibă o vibraţie la nivelul texturii prin folosirea unor panouri de lemn ce intră într-o relaţie de complementaritate cu sticla ca material preponderent. De asemeni poziţia în sit ne-a obligat către o soluţie volumetrică vectorizată, cu o orientare evidentă către intersecţie. Poziţia copertinei ce se deschide către aceasta şi către centru este elocventă în acest sens şi în acelaşi timp conferă imobilului şi o finalitate volumetrică.

Panouri pentru expoziție

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea orginală (se vor deschide într-o fereastră nouă)