Reconversie garaj - amenajare birou arhitectură Arhi Dot Design

Autor(i):
Vlad Andrei Boștina, Daniela Ileana Boștina, Simona Iștoc
Colaboratori:
Executie mobilier : Fronte Ideea Design
Executie instalatii : Level TV Sistem
Foto : Arthur Țințu
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: - / Sd: 29 m2 / Su: 22 m2 / POT: - / CUT: -

Comentariul autorului:

Pentru biroul nostru de arhitectură ne doream un spațiu neconvențional care să ne reprezinte, mic și ușor de gestionat, un loc unde să ne simțim mai mult ca acasă decât la birou, care să ne ofere un contact cât mai direct cu strada și orașul. Astfel, am hotărât să ne amenajăm biroul într-un garaj de 22 mp (devenit loc de depozitare de multă vreme), aflat în zona Cotroceni la parterul unui bloc de locuințe din anii '60, recuperând în acest fel un spațiu neglijat.
Având la dispoziție o singură încăpere, totul a fost gândit cât mai eficient posibil. Ne doream să avem integrate aici toate utilitățile necesare pentru a funcționa independent, o zonă extinsă de lucru precum și o zonă de întâlniri /relaxare/ loc de luat masa. Toate acestea fără ca spațiul să pară înghiesuit.
Înafară de realizarea vitrajului către exterior, intervențiile asupra spațiului au fost minime la nivel de finisaj (îndreptarea pardoselii și tratarea cu o vopsea epoxidică). Am acordat un interes sporit realizării instalațiilor, pentru a rezolva în interior toate dotările necesare dar și pentru a obține consumuri mici pentru utilitați (toată iluminarea se face cu tehnologie LED, am folosit baterii cu consum redus de apă pentru lavoare). Ceea ce a transformat însă efectiv spațiul a fost mobilarea. Practic, pereții nefinisați sunt “îmbrăcați” în mobilier sau placați (inclusiv tavanul). Ne-am dorit un spațiu inteligent, relaxat și foarte flexibil, care să poată fi transformat ușor în funcție de necesitațile noastre. Corpurile închise de mobilier includ și maschează toate dotările (grup sanitar, spațiu tehnic, bucătărie, depozitare amplă, imprimante etc) iar piesele independente sunt modulare și pot fi reconfigurate în diverse variante.

zoom in zoom out fit height fit width close panel