Ostrea Light

Autor(i):
Sebastian Bârlică
Localizare:
România, București

Comentariul autorului:

Tehnologic și futurist, proiectat pentru spații mari, Ostrea Light este un ansamblu de lămpi suspendate cu forme organice, disponibile în trei dimensiuni.
Ansamblul a fost conceput pentru atriumul situat spre strada Lipscani a Hanului Gabroveni (noul sediu ArCuB). Cerința a fost crearea unui obiect spațial cu rol de candelabru axat central pe golul casei scării. S-a optat spre mai multe puncte de suspensie descentrate. Astfel a rezultat un ansamblu compus din trei forme organice unice, cu personalitate, care plutesc surealist printr-un spațiu, umplându-l de sclipiri și reflexii fără a-l agresa prin dimensiuni ( L= între 110 cm și 210 cm). Lumina este indirect reflectată de suprafața inferioară a corpurilor astfel creându-se acel efect dual de iluminat și strălucire caldă și discretă. Corpurile au una sau două surse de lumina LED de 11W cu lumină albă naturală și difuzie. Ostrea Light este fabricată din fibră de sticlă cu finisaje opace: fațeta superioară are o textură aspră, rugoasă, negru mat iar fațeta inferioară este șlefuită cu finisaj metalizat ( cupru), lucios pentru a realiza acel efect care încălzește și reflectă lumina. Aceste finisaje au fost alese ținându-se cont de estetica clădirii și de expresivitatea materialelor existente în context : cărămidă, oțel, granit buciardat și sticlă.
Rezultatul este un ansamblu unitar și în același timp surprinzător deoarece se schimbă în funcție de poziția privitorului.

zoom in zoom out fit height fit width close panel