Comunicat de presă

Bienala Națională de Arhitectură organizată de Uniunea Arhitecților din România își continuă seria de evenimente la Iași, în perioada 19-20 octombrie, unde se desfășoară expoziția și gala de premiere ale secțiunii „Publicații de arhitectură”.

De asemenea, în aceeași perioadă au loc o serie de evenimente conexe de excepție, din care amintim conferința „Catedralele Unirii”, moderată de arh. Dragoș Ciolacu, avându-i ca invitați pe prof.dr. arh. Augustin Ioan, Petre Guran, Marius Vasileanu, vernisajul expoziției „Arhitectura totalitară”, dezbaterea „Istorie și continuitate”, organizată de revista „Arhitectura” și moderată de arh. Nicolas Lupu. Și tot în seria de evenimente aflate sub semnul Bienalei Naționale de Arhitectură se află prezentarea colecției de carte de arhitectură a Editurii Paideia, susținută de prof.dr.arh. Augustin Ioan și de prof. dr. Ion Bănșoiu.

Alte două manifestări de excepție în seria celor desfășurate la Iași este Expoziția proiectelor participante la secțiunea „Publicații de arhitectură”, care va fi deschisă între 19-20 octombrie, la Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi”, Sala pașilor pierduți și expoziția „Arhitectura Bucureștiului la centenar”, găzduită de Muzeul Mitropolitan.

Arh. Ileana Tureanu
Președintele Uniunii Arhitecților din România