Școlile de vară Arhipera 1-6, 2012-2017, Dor Mărunt și Belciugatele

Autor(i):
Lorin Niculae, Cătălin Caragea, Irina Scobiola, Andrei Ardeleanu, Anca Rusu, Alexandru Călin
Colaboratori:
Vintilă Mihăilescu, Augustin Ioan, Cosmin Caciuc, Sergiu Pertrea, Bogdan Horezeanu, Klaske Havik, Sebastiaan Veldhuisen, Ștefan Ghenciulescu, Simona Gruter-Bîrgăuanu, Emilian Grigore, Florin Popescu
Localizare:
România, jud. Călărași, Dor Mărunt, Belciugatele

Comentariul autorului:

Școlile de vară Arhipera creează o punte între resursa de creativitate a studenților arhitecți și comunitățile sărace. Proiectele studenților arhitecți sunt executate cu fonduri colec- tate de asociație. În cadrul școlilor de vară au fost inaugurate 10 locuințe pentru familii confruntate cu sărăcia extremă.

Școlile de vară Arhipera, derulate începând cu anul 2012, reprezintă o sumă de activităţi de tip design-build, menite să creeze legătura între proiectul redactat şi materialitatea formei construite. În acest scop în pe durata şcolii de vară, studenţii participă la activităţi practice care presupun experimentul cu materiale locale, asocieri de materiale, explorarea unor tehnici tradiţionale, exerciţii menite să stimuleze creativitatea participanţilor. Nu în cele din urmă, practica presupune interacţiunea directă cu beneficiarii reali ai proiectelor şi aplicarea metodelor de participare publică în arhitectură însuşite de către studenţi pe durata anului universitar, în cadrul cursurilor de arhitectură socială participativă derulate de Asociația Arhipera pe durata celor două semestre. În cadrul săptămânii de practică a școlii de vară sunt organizate activităţi de team-building şi de educaţie non-formală.

zoom in zoom out fit height fit width close panel