Lansarea Bienalei Naționale de Arhitectură 2018, Ediția a XIII-a

Uniunea Arhitecților din România are plăcerea să vă invite să participați la evenimentul de lansare a Bienalei Naționale de Arhitectură  2018, Ediția a XIII-a, în data de 22 mai.

Tema din 2018 a celui mai prestigios eveniment de arhitectură din țară este „100 de ani de arhitectură în România”. 

Tema din acest an promovează recuperarea tradiției și dialogul ei cu modernitatea. Redefinirea spațiului urban, propunând soluții în pas cu noile tehnologii, toate concretizate în proiecte a căror miză este viitorul. Timp de o lună vor avea loc dezbateri de idei, evenimente în care arhitectul se va întâlni cu comunitatea.

Iată doar o mică parte din ceea ce își propune în acest an, Bienala Naționala de Arhitectură, în cele 11 secțiuni ale sale: 

care se vor desfășura pentru prima dată simultan, în 8 orașe din țară - București, Brăila, Cluj, Constanța, Iași, Oradea, Sibiu, Târgu-Mureș. 

În jurul expoziției-concurs va fi organizată o suită de alte evenimente conexe - conferințe, expoziții, dezbateri profesionale, lansări de carte, evenimente culturale care pun în evidență legăturile arhitecturii cu arta fotografiei, filmului și a teatrului și care vor atrage nu numai profesioniști, ci și un public foarte larg. 

Programul evenimentului de lansare din 22 mai 2018 este următorul:

ora: 11:00    

ora: 11:30    

ora: 16:30   

·      va fi prezentată în premieră identitatea vizuală a acestei noi ediții inaugurale;

·      va fi lansat oficial concursul național de arhitectură;

·      vor fi anunțate orașele participante, gazde ale secțiunilor intrate în concurs și a evenimentelor conexe specifice acestora; 

De asemenea, se vor purta discuții cu organizatorii despre noile secțiuni intrate în concurs, despre calendarul evenimentelor, despre amploarea națională a desfășurării concursului. 

Pentru prima oară în istoria acestui eveniment alături de București, înca 7 orașe vor găzdui secțiuni ale BNA precum și evenimente culturale care să aducă un public cât mai larg. 

Bienala Națională de Arhitectură este cel mai important eveniment profesional al „breslei” arhitecților și se organizează neîntrerupt din 1994 de către Uniunea Arhitecților din România.