LSG HQ

Autor(i):
Lilian Captari, Iana Captari
Localizare:
România, București
Indicatori:
RH: S+P+6E / Sd: 2200 m2 / Su: 2000 m2 / POT: 70 / CUT: 2,5

Comentariul autorului:

Credits:
Project name: L.S.G._ head office building
Location: Hagi Ghita 89 – 91 str., sec.1, Bucharest, Romania
Area: 2200 sq.m.; 7 storey; 24 m high.
Design: 2010 – 2012
Completion: may 2013


Architects – Lilian & Iana Captari_ Urban Office
e-mail: contact@urbanoffice.ro
web: www.urbanoffice.ro
mail: contact@urbanoffice.ro
mob: 0040 722 96 88 64

Structural engineering – Mircea Neacsu _Incona
Mecanical + Electrical + H.V.A.C. – Gerhard Lipcovich _LSG

photo: Arthur Tintu



Imobil de birouri str. Hagi Ghita nr.89-91



Inconjurat de arhitectura socialista imobilul se evidentiaza clar ca parte din alta epoca si avand alte aspiratii. Intr-un fel suntem multumiti ca avem arhitectura si constructii de proasta calitate in jur – pentru ca astfel am avut oportunitatea sa iesim in evidenta.
Volumetria cladirii este constituita din boxe ce bombardeaza fatada si ofera un grad de porozitate urbana, care are menirea sa reduca din masivitatea constructiei, pentru a oferi trecere atenta spre zona rezidentiala din apropiere. Avand aceste vibratii puternice in fatada – am decis ca restul fatadei va fi atent si migalos impartita in panouri verticale cu rost minim. Geamurile sunt aduse la aceiasi fila astfel ca am obtinut o planietate specifica arhitecturii nordice. Noi am vrut sa ne demostram ca aluminiu compozit poate fi folosit inteligent, dar necesita foarte multa munca si migala. (defapt ca orice alt material)....
Cladirea beneficiaza de parcaj suprateran, curte interioara si acces liber din toate directiile. Prin detalii elaborate s-a incercat o finisare eleganta a volumelor in consola, care au mai multe roluri in aceasta compozitie..... din punct de vedere functional sunt fumuare, ziua – ofera diversitate fatadei, noaptea se transforma in iluminat nocturn integrat in computerul cladirii (BMS). Cladirea este avansata din punct de vedere tehnic dat fiind faptul ca beneficiarul este o firma de executie instalatii care are dezvoltari tehnologice performante pe pietele europene. Constructia produce curent electric (prin panouri fotovoltaice), beneficiaza de geamuri triple si termoizolatie de 15 cm.
Regimul de inaltime aprobat prin PUZ a stabilit un Hmax de 24m cu retrageri la etajele superioare. Acest lucru a fost respectat si implementat in volumetria cladirii.
Pentru noi acest proiect reprezinta o arhitectura europeana integrata cu atentie in tesutul mixt al orasului Bucuresti.




arch. Lilian Captari

zoom in zoom out fit height fit width close panel