Casa E4 - Nearly Zero Energy Building

Autor(i):
Sergiu Petrea, Cristina Petrea, Sabrina Ene
Colaboratori:
Eficienta energetica si analiza economica: Prof. Dr. Ing. Emilia-Cerna Mladin (AAECR)
Consultanta sisteme energetice: Ing. Kurt Theiss (ECONTECH THEISS)
Colaborator arhitectura: arh. Sebastian Burcoveanu
Structura: Ing. Carmen Balint, Ing. Andreea Licsandru, Ing. Alexandru Canghizer (EXPERT PROJECT CONSULTING)
Instalatii: Ing. Cristian Ghițuleasa, Ing. Mihaela Apostol (MAESTRO PROIECT)
Credite foto: Andrei Mărgulescu, Andrei Gândac
Localizare:
România, jud. Ilfov, SAT OSTRATU -PARADISUL VERDE
Indicatori:
Sd: 325 m2

Comentariul autorului:

Casa E4 întâmpină directiva europeană 2010/31/UE ce va impune clădirilor noi începând cu 2020 să obțină un consum de energie aproape zero (nZEB). Astfel, E4 – Energie, Economie, Ecologie și Emoție – a fost dezvoltat drept model pentru o viitoare casă nZEB. Echipa TECTO Arhitectura a răspuns provocării de a proiecta o casă E4, venind cu soluții personalizate care prin design și sisteme inovative să evoce cele 4 concepte:
Energie. Am minimizat consumul de energie prin construirea unei anvelopante cu transfer termic redus și utilizarea de tehnologii performante HVAC, cuplate cu sisteme pasive și active de surse regenerabile de energie.
Ecologie. Casa este realizată din materiale eco-reciclabile iar reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră s-a obținut prin utilizarea de produse bazate pe tehnologii puțin consumatoare de energie și printr-un necesar de energie al clădirii cât mai redus.
Emoție și sănătate. Locuința E4 țintește către acea calitate unică de a trăi confortabil într-un climat interior sănătos.
Economie. Nu în ultimul rând, am obținut o construcție cu costuri de edificare și întreținere reduse, pentru a dovedi că o casă nZEB poate fi atât atractivă cât și accesibilă.

zoom in zoom out fit height fit width close panel