Iepuri și sateliți. Povești despre recuperări și recompuneri

Autor(i):
Justin Baroncea, Ștefan Ghenciulescu (editor), Cosmina Goagea (editor), Constantin Goagea (editor), Radu Manelici (design grafic)
Colaboratori:
Editat de către: Zeppelin
Editori: Ştefan Ghenciulescu, Cosmina Goagea, Constantin Goagea
Autor: Justin Baroncea
Foto: Justin Baroncea, Radu Enescu, Adrian Dobre, Radu Malașincu, Ștefan Păvăluță
Design grafic: Radu Manelici (Faber Studio)
DTP: Aurelian Ardeleanu
Corectură: Lorina Chiţan
Traduceri în engleză: Cristina Petrescu
Tipar: Master Print Super Offset
Bucureşti 2015
www.e zeppelin.ro
Editura:
Zeppelin
ISBN/ISSN:
ISBN 978-973-0-20446-9
Publicat:
2015

Comentariul autorului:

Design și microarhitectură din resturi: reciclare, pop, economie, low-tech,
neorealism, ceva poezie.
Evoluţia tehnologică alimentată de consumism şi de dorinţa accentuată de a fi “la zi” cu ultimele apariţii a dus la explozia de artefacte, obiecte de uz curent în serii din ce în ce mai mari şi în consecinţă la creşterea cantităţii de obiecte care ajung mult mai repede în/lângă tomberon.
Aceste obiecte pe care le lăsăm în urmă au în spate o poveste de multe ori complexă legată de sistemul de producţie, proprietar, alcătuire internă. O poveste care poate fi exploatată şi care poate constitui un punct de plecare pentru un nou proiect.
Justin Baroncea și colegii lui au adunat viniluri, elemente de radiator, fișete, obiective foto, borcane și cutii de lapte, bucăți de clădiri dispărute, schiuri, mese de proiectare și le-au recompus în peste o sută de lămpi, mese, scaune și bănci. Obiectele inițiale sunt personajele principale ale cărții. Fiecare și-a adus propria istorie dar și potenţialul de a se transforma, de a se reintegra într-un nou proiect care nu anulează povestea iniţială, ci o ajută să crească.

zoom in zoom out fit height fit width close panel