Centru de vizitare Parcul Național Piatra Craiului, Zărnești

Autor(i):
George Postelnicu, Mihai Nuta
Colaboratori:
Arhitectura Melon Design Studio si Zona: Oana Postelnicu, Florin Cobuz, Mirela Bancescu, Ion Soreanu, Bogdan Stefan, Catalina Comanariu, Theodor Zugravu

Structura: ICIPE - 1A
Instalatii: VDB DYNASTY
Localizare:
România, jud. Brașov, Zarnesti
Indicatori:
Sd: 1880 m2

Comentariul autorului:

Amplasamentul Centrului de Vizitare Zarnesti se afla pe drumul din Zarnesti spre Plaiul Foii. Proiectul a demarat in anul 2002 in urma unui concurs urmat de atribuirea lucrarii finantata de Banca Mondiala.
Orientarea terenului ofera o deschidere majora catre Piatra Craiului, in directia sud. Este cea care impune si orientarea functiunilor casei catre o perspectiva generoasa catre creasta masivului. Functiunile Centrului sunt: Muzeul Pietrei Craiului, zona Administratie / birouri, zona cazare, zona tehnica operationala. Pozitia majora in cadrul acestei dezvoltari este ocupata de Muzeul Pietrei Craiului. Este un muzeu modern ce ofera vizitatorilor o experienta interactiva folosind sisteme de proiectie si tehnologii kinect ce transforma miscarile vizitatorilor in comenzi catre imagini, sunete, harti si proiectia hartilor pe macheta Pietrei Craiului.
Cu o suprafata totala de 1880 mp, spatiul dominant al constructiei este ocupat de macheta Pietrei Craiului, ce are o pozitie privilegiata in raport cu perspectiva majora catre munte. Aceasta zona dicteaza dominanta compozitional volumetrica a ansamblului si beneficiaza de suprafata vitrata generoasa de 140 mp. Acest spatiu distribuie catre diverse zone ale muzeului (zona diorame, stana, pestera, poteca), precum si catre functiunile suport ale Centrului (Sala de conferinte si sala de clasa pentru elevi, restaurant).

zoom in zoom out fit height fit width close panel