Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Remodelare interior locuinţă

Autori:
Anca Mitrache, Georgica Mitrache
Beneficiar:
Bucuresti
Localizare:
România, Bucureşti, Vasile Gherghel, 70 vezi harta
Indicatori:
RH: P+1+M / Sd: 232 m2 / Su: 180 m2
REMODELARE INTERIOR LOCUINTA
Str. Vasile Gherghel 70, sector 1 , Bucuresti
Proiectant : TAD


Arhitectura :Mitrache Anca
Mitrache Georgică

S constr = 63 mp , S desf = 232 mp



Cladirea inserată discret in lungul perspectivei stradale a cartierului Domenii, ofera privirii un volum echilibrat, aliniat la trotuar subliniind spaţiul vital necesar perceperii.
Orientate est-vest spaţiile se deschid rând pe rând catre curte. Parterul în forma de L a permis compunerea a doua volume, primul cu o dezvoltare ascendenta ce incorporează spatiul zonei de zi, şi al doilea volum dezvoltat pe orizontală cu vizibilitate dubla spre curte si spre strada. Tectonica guvernează compozitia volumetrica, iar pentru asta, materialele puse în operă încearcă să readucă în memorie pămantul, piatra, lemnul natura, lumina si aerul.
Intrarea în vestibulul principal descopera un spaţiu orientat orizontal spre gradina si in acelasi timp, un altul, orientat vertical, spre lumina. Desfasurata in jurul unui perete vertical, scara, face legatura intre spatiile locuintei alaturi de golul si lumina ce patrunde vertical in inima casei. Parterul include living-ul, dinning-ul şi anexele zonei de zi bucataria, grup sanitar de zi etc. Primul etaj găzduieste un dormitor, nivelul urmator master-bedroom-ul, iar ultimul cat inglobeaza spatiul pentru hobby .
Michelucci spunea “natura materialului este fundamentala pentru limbajul arhitecturii …si poate tocmai de aceea “nu trebuie să te mai gandeşti la un rezultat intentionat care să pună in evidenţă frumuseţea materialului”.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).