Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Casa E.liziera

Autor:
Mihaela-Eliza Buzilă
Colaboratori:
Structura: ing. Cristian Blaj (PFA)
Localizare:
România, jud. Argeş, comuna Bascov, sat Prislop vezi harta
Proiectul înscris porneşte de la necesitatea unei familii de avocaţi de a-şi regăsi liniştea şi a se reconecta la valorile perene, naturale.
Terenul pe care urma să fie construită locuinţa a fost ales undeva în suburbia Piteştiului şi priveşte de sus peste valea Bascovului, avînd spre nord liziera pădurii.
Locuinţa s-a conturat pe scheletul conceptual al unui traseu liniştitor, propunerea arhitectului fiind o promenadă cu perspective controlate pe parcurs. De la intrarea pe teren, se trece printr-o grădină amenajată în trepte ce previzionează jocul volumetric major al casei. Locuinţa are zona de zi cu înălţimi diferite, la parter, iar zona de noapte, la etaj. Etajul beneficiază de terase circulabile cu perspective favorabile asupra împrejurimilor.
Arhitectura casei se bazează nu atît pe obţinerea unor efecte vizuale spectaculoase, cît pe crearea de spaţii confortabile, utile şi corect proporţionate, precum şi punerea accentului pe folosirea materialelor naturale, care creează un sentiment de regăsire a sensurilor pierdute. O grijă deosebită s-a acordat amenajării interiorului, care păstrează linia generală a casei.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).