Ediții: 2023 | 2021 | 2018 | 2016 | 2014 | 2012

Casa R

Autori:
Andrei Lucian Bugnariu, Diana Bugnariu
Colaboratori:
Arhitect: Andrada Toader-Pasti
Structura: Ing. Prof. Dr. Tudor Bugnariu
Consultant iluminat: LUMINNA - Alexandru Bucur
Localizare:
România, Bucureşti, Strada Abrud, nr. 38B vezi harta
Indicatori:
RH: D+P+1E / Sd: 111,5 m2 / Su: 80 m2 / POT: 38,5 / CUT: 1,1
Casa R este situată în București, într-un cartier rezidential cu vechime, unde majoritatea clădirilor datează din anii 30. Construcţia a fost ridicată în anii 40, cuprinde demisol, parter și un etaj, cu amprentă la sol de numai 38mp.
Funcţiunile și capacitatea construcţiei sunt limitate la un singur cuplu de tineri, concept atrăgător generaţiei actuale.

Proiectul de reabilitare a fost unul amănunţit, consolidarea clădirii ocupând cea mai mare parte a proiectului, urmând înlocuirea instalaţiilor și în final cosmetizarea în detaliu.

Volumul principal, îmbrăcat în metal alb satinat, este evidenţiat de ancadramentele negre care ies din planul faţadei accentuând compoziţia.
Elementele terasei de la parter completează alcătuirea volumetrica a clădirii prin liniaritate și contrast. Acoperirea în consolă și placa înăltată, bordată cu profil metalic, compun un spaţiu intim, protejat, în relaţie cu spaţiul verde.
Probabil cel mai atrăgător aspect este elementul natural, reprezentat de placajele de lemn iroko folosite pe ambele volume de acces către terase.
Spaţiile interioare comunică printr-o scară balansată descrisă de trepte care plutesc iar balustrada minimală iluminează elementul central din beton aparent. Aceasta decizie de a lăsa betonul aparent este luată pentru a marca conceptual elementele înlocuite, noi: planșeul etajului doi și diafragma casei scării.

Panouri pentru expoziţie

Click pe panouri pentru a le vedea la mărimea originală (se vor deschide într-o fereastră nouă).